А

 • ABC
  Вълнова терминология на Елиът за тривълново движение на цените срещу тенденцията. Вълна А е първата ценова вълна срещу пазарната тенденция, вълна В е корективна вълна към вълна А, вълна С е окончателното движение на цената за завършване на процеса. Изследователите на вълните на Елиът изучават вълните А и С за ценови съотношения, базирани на числа от реда на Фибоначи.
 • Акции
  Ценни книжа, издавани от акционерни дружества, удостоверяващи участието на техния притежател в капитала на акционерното дружество. Те дават право на получаване на част от годишната печалба.
 • Американска опция, европейска опция
  Американската опция може да се упражни както преди, така и на нейната дата на изтичане (падеж). Сравнете с Европейската опция, която може да се упражни само на датата на изтичането й(падежа).
 • Арбитраж
  Едновременна покупка и продажба на едни и същи или сходни финансови инструменти, осъществени на различни пазари, с цел извличане на печалба вследствие на разликата в цените на тези иструменти на съответните пазари.
Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.