Основната интрига ще е при EUR/USD

На фигура 1 се виждат ясни пет вълни надолу и три нагоре, което силен аргумент за начало на траен спад. Всяко покачване, което не пробие зелената съпротива ще има силно мечи последствия за следващите месеци и може би години.

Графика 1


(кликни на графиката за по-голям размер)

Когато преминем на 15 минутна графика установяваме, че спадът започнал на 4 неомври се е развил като петица вълни надолу, така тази времева рамка също дава меча интерпретация. Разбира се е важно сега да изчакаме и да установим дали ще последва само корективно движение, което може да се развие в рамките на дни или седмица. Изненадите може да са от всякакъв характер. Както корекцията може да бъде супер плитка подобно на развитието от началото на годината но може ди има и голямо покачване до дълбоките нива на Фибоначи.

Графика 2


(кликни на графиката за по-голям размер)

Пробив над зелената съпртотива показана на фигура 1 ще промени сериозно направената прогноза. За да бъде разбран този алтернативен сценарий ще разгледаме

Графика 3


(кликни на графиката за по-голям размер)

Връх по-висок от този направен на 04 ноември ще покаже, че спадът от лятото на 2008 г. е бил само ABC корекция. Покачването от 07 юни 2010 г. ще се превърне в петица вълни нагоре ако този пробив се осъществи. Така в близките седмици при такъв връх ще очакваме само корективен спад за abc. Последваща корекция ще отнеме няколко месеца и може би в началото на 2011 г. ще можем да се подготвим за голямо покачване на еврото и срив на долара.При изказаните два сценария мнозина от читателите биха си задали въпроса на кой от сценариите да се доверят. Отговорът отново се крие в умението да се разсъждава алтернативно. През следващите няколко дни ситуацията е подходяща за онези участници, които имат меча ориентация за валутната двойка. Сигналите за голям спад ако изобщо ще се случат, ще се проявят още в близките седмица или две. Ако вместо това цената пробие посочената съпротива, погребваме големия мечи сценарий. Пак ще бъдем мечки докато тече корекията надолу, но ще бъдем много внимателни докато тече abc движението надолу. Надеждните бичи сигнали ако такива изобщо пазара е предвидил, ще станат актуални едва след няколко месеца защото пазара е логично да направи първо своя корекция преди да започне отново голям щурм нагоре.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.