EUR GBP

При тази валутна двойка, очакванията от миналата седмица за покачване, засега не се потвърдиха (виж анализите от 8 ноември и 9 ноември),и въпреки че това все още не е проблем за бичия сценарий, няколко индикации показват, че е възможно да се развива нещо различно.

На графика 1 се вижда, че вълна 2 сива в кръгче е достигнала 61.8% от вълна 1, което е типично за вторите вълни. Няколко факта, обаче будят съмнение: пазара ускорява движението в низходяща посока; вълна 2 сива в кръгче започна да добива по-голям размер от вълна две червена, която е от по-висш порядък; пазара проби подкрепата на 55 периодната пълзяща средна, като индикатора CCI е в свръхпродадено състояние и няма дивергенция при последните дъна; индикаторът ADX започва да покачва стойността си, което индикира силен тренд, в случая низходящ. Това увеличава шансовете на алтернативния сценарий, при който вълна 4 синя не е приключила и предстои още един зиг заг.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

По-подробната картина на низходящото движение за вълна 2 сива в кръгче, показва, че вълна с лилава вече е достигнала 1.618 от размера на вълна а (графика 2). Това не е проблем, но имайки предвид, че цялата вълна 2 застъпва вълна 1 на 61.8% на същото ниво, всеки по-значителен спад под него, ще означава, че се развива някакъв различен сценарий. От гледна точка на структурата на вълна с лилава, изглежда че имаме нужда от още едно последно по-ниско дъно за вълна 5 синя.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

Няколко думи и за възможностите за търговия. Тъй като серията от по-ниски върхове (отбелязани с червено на графиката), остана ненарушена по време на спада за вълна с лилава, нямахме повод за дълги позиции. Сега би било редно да изчакаме вълна 5 синя да приключи, след което импулсивно покачване над върха на вълна 4 синя, ще подкрепи бичия сценарий. Съответната корекция ще е подходящото място за покупка. Дори това обаче да се случи, заради аргументите обсъдени на по-голямата времева, рамка надеждността няма да е от най-високите и консервативен подход би бил по-удачен. Възможно е евентуалното покачване да не е начало на възходящ тренд, а да е само корекция в низходящия започнал от върха на 0.8940.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.