Анализ на EUR USD

По време на азиатската сесия, валутната двойка EURUSD пропадна под важното дъно на вълна 4 сива в кръгче, с което потвърди предположението от анализа в неделя за начало на по-голямо движение (графика 1). Това може да бъде вълна 1 или а и означава, че след съответната корекция ще имаме благоприятна възможност за къси позиции. Да не забравяме, че по-мечия сценарий, който предполага, че ще последва вълна 3 сива в кръгче от 1 червена засега е преференциален. По-нетърпеливите или по скоро агресивни трейдъри, може би ще опитат да участват за покачването за вълна 2 сива в кръгче. Това обаче е твърде рисков ход и може да се предприеме, само ако се окажем в много чиста ситуация. Ако се получи такава се надявам да успея да я коментирам. Дори при такива обстоятелства риска спрямо потенциала е твърде голям, което налага и по-малки залози в такава търговия.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

На графика 2 разглеждам ситуация, при която е може да се окажем ако пазара продължи директно надолу без съществена корекция и пробие дъното на 1.3693. Това ще увеличи вероятността да се намираме в „expanding flat” за вълна 4 червена. Отново напомням, че това все още са само алтернативи и преференциалния сценарий остава силно мечия при който предстои по-голям спад (виж анализа от неделя).

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

EURGBP

При тази валутна двойка има малко да се добави към вчерашния коментар. Азиатската сесия донесе нови дъна и засега отлага вероятността за приключване на вълна 2 сива в кръгче (графика 3). В момента изглежда, че е необходимо още едно покачване и още един спад за да бъде завършена структурата на вълна с лилава. Това обаче е по-красивия вариант и той не е задължителен. Пробив на предходното връхче на 0.8641, което съм отбелязал като вълна 4 зелена в кръгче, ще е първия сигнал за преобръщане на тренда. За съжаление това не би изглеждало достатъчно убедително и ще имаме нужда от още потвърждения преди да рискуваме с дълги позиции.

Графика 3
(кликни на графиката за по-голям размер)

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демострация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.