Технически анализ на DAX

За някои от светилата във финансовия сектор покачването, както на американските, така и на европейските индексии започнало в началото на м. март е “бавно и стабилно ” и е началото на един “оздравителен бичи пазар ” . Да, но само на пръв поглед.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Разгреждайки индекса DAX на двучасова графика установяваме,че покачването изглежда с корективен характер. Склонен съм да приема, че то представлява комплексна корекция, съдържаща в себе си двоен zig-zag.

На база започналото понижение от 03,06,09 разполагаме с два мечи сценария. Безспорен е фактът, че цената рисува петици надолу и тройки в обратна посока.

Според единия сценарий има вероятност това низходящо движение да бъде началото на една трета, или “C”вълна от доста по- голям порядък. Засега имаме само първи и втори вълни от различен порядък, което ме кара да не правя пребързани заключения и да изчакам повече потвърждения за това. Ако този вариант се окаже верен, в най- скоро време можем да станем свидетели на доста рязко пропадане, което да пробие дъното от 06,03,09г. и да отведе цената до нива, които могат да бъдат видяни само на графика от седмични барчета.

Другият сценарий, който допускам е една комплексна корекция съставена от двоен zig-zag. “C” вълната на втория zig-zag изглежда незавършена и приблизителния и таргет е около цена 4200.

Също е редно да вземем под внимание и фигурата с над 90% надеждност- ” head and shoulders” , чийто таргет почти съвпада с нивото, което посочих базирайки се върху вълновия анализ.

Допускам, че предстои лека възходяща корекция , което и RSI потвърждава. Ако цената се задържи под низходдящата трендлиния и не пробие съпротивата при синя вълна 2 при наличие на низходяща петица ще имаме повод да открием къси позиции, които да приключим малко преди достигане на таргет зоната и да изчакаме със свободни пари и съзнание докато картинката стане по- ясна.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.