Технически анализ на валутни двойки

Тринадесет седмичния С.О.Т. индекс продължава да отчита екстремно мечи настроения спрямо долара във всичките му кросове с изключение на USDJPY, което предполага неговото поскъпване. Въпреки това, съмненията от миналата седмица, че такова поскъпване вече е започнало се оказаха основателни.

EURUSD

Вероятността за директно пропадане е все по-малка. Структурата на низходящото движение от върха на 1.3735 изглежда по-скоро корективна, отколкото поредица от първи и втори вълни (графика 1). Това означава, че при пробив на върха на вълна 2 и корективния ценови канал (оцветен в розово) ще последва покачване над 1.3735. Въпросното покачване ще е вълна С от разглеждания през последните седмици алтернативен сценарий за незавършена вълна (В) (графика 2). По мое мнение преследването на евентуалното покачване с дълги поръчки крие прекалено много рискове за неопитните трейдъри. Възможно е въпросната вълна С да се развие като краен диагонал и това да предизвика задействане на емоции (графика 3). При такава ситуация заложените очаквания за бърз възход (и пари в сметката) ще се окажат неоправдани. Разочарованието от подобно поведение на пазара е възможно да бъде причина за пропускане на по-добрата възможност за участие по посока на тренда от по-висш порядък след приключването на вълна (В).

Графика 1

Графика 2

Графика 3

USDCHF

Ситуацията обсъждана през миналата седмица не се е променила значително. Нивото определящо валидността на сценарий, разчитащ на започнала вълна 3 от 3 от (3) е 1.1169 (графика 4, 5). По-агресивните трейдъри могат да опитат с дълги поръчки от текущите нива, като дъното на вълна 2 предоставя сравнително близък стоп. Ситуацията не е сред най-надеждните и склонните към повече риск, преди да отворят дълга поръчка трябва да са напълно наясно с това. Пробив на 1.1169 ще задейства сценария с незавършена вълна 2, която би могла да остане като зиг заг (графика 6).

Графика 4

Графика 5

Графика 6

USDCAD

Вероятно се намираме във финалните фази на вълна 2 или (В) (графика 7). Все още обаче нямаме никакви аргументи, които да допускат, че тя е приключила. Импулсивна петица вълни във възходяща посока и естествено корективна формация, която да я коригира ще са достатъчни за да предположим, че първичния възходящ тренд е възстановен и вълна 3 или (С)  е на ход (графика 8).

Графика 7

Графика 8

GBPUSD

Преференциалния сценарий остава за приключена вълна 4 във вид на „ flat” като нейната вълна (С) е краен диагонал. Ако това е верния сценарий то цената трябва да остане под върха на 1.5065 (графика 9). Алтернативния допуска, че вълна 4 все още е в действие и крайния диагонал за вълна (С) разширява своята структура, като в момента се намираме в неговата вълна 5 (графика 10)

Графика 9

Графика 10

AUDUSD

И при австралийски-щатски долар, ситуацията предполага пазара да е във финалните части от корективна формация. В случая е вълна  В . Импулсивна петица вълни в низходяща посока коригирана от корективна тройка е необходимия ни аргумент за да допуснем че низходящия тренд е възстановен.

Графика 11

Твърде оскъдни аргументи като цяло в полза на идеята, че долара ще поскъпне от текущите си нива. Следващите няколко дни до голяма степен ще изяснят картината, но вероятността очакваното поскъпване да се отложи засега е по-голяма.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.