EUR USD

Според вчерашния коментар се намираме във вълна 5 (сива в кръгче) от С червена (графика 1).

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Изглежда много вероятно вълна 1 от 5 (сива в кръгче) да е приключила и в момента да се намираме във вълна 2 (графика 2). Ако това е верния сценарий ще е добре да се подготвим за дълги позиции с които ще преследваме вълна 3. Засега можем да насочим вниманието си към въпросната втора вълна за да предположим какъв ще бъде нейния размер. Към момента изглежда плитка за втора вълна и е възможно да продължи низходящото движение до подкрепата на тренд линията от върховете на вълни b и d от триъгълника (оцветена в сиво). На същото ниво около 1.3970-80 се намира и пълзящата средна която е подкрепа на възходящия тренд започнал на 27.10 (дъното на вълна с от триъгълника).

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

На графика 3 съм показал възможната структура на вълна 2 лилава. Ако остане като двоен зиг заг то вълна Y ще бъде 1.618 спрямо W на 1.3900. Цялата вълна две ще застъпи 38.2% от вълна 1 на 1.3985 (графика 3). Това означава че вероятността низходящото движение за вълна 2 лилава да приключи в зоната 1.3970-1.3990 не никак малка. Като трейдинг идея спад до тези нива може да се използва за вход на дълга поръчка като стопа остава под дъното на вълна 1 лилава на 1.3860. Не е от най-плитките , но съобразно таргета на движението, който е минимум пробив на върха на вълна 3 сива в кръгче на 1.4160 е напълно приемлив. Това е по-агресивния вариант. По-консервативен би бил изчакване вълна 2 лилава да бъде завършена и да видим сигнали, че 3 лилава е на ход и едва тогава да действаме.

Графика 3
(кликни на графиката за по-голям размер)

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демострация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.