AUD/USD е близо до сигнали за преобръщане

Сигнали като тези, които ще опиша в днешния анализ се случват не повече от веднъж в годината. Комбинация от няколко времеви рамки, представящи петици вълни надолу и три нагоре са рядко явление. Подобна ситуация разгледах миналата седмица при USD/CAD и към описания сценарий вече започна своето развитие. Много е вероятно именно тези две валутни двойки да са предвестниците на новия тренд за поскъпващи зелени пари. Голямата петица и тройка е показана на фигура 1. Вълна С макар да се оказа твърде голяма спрямо пропадането през миналата година, изглежда завършена и можем да очакваме началото на спад за австралийския долар с таргет ново дъно под 0.60 през следващите години.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Сериозно потвърждение за завършеността на възхода идва от 15 минутната графика, която също предлага ясна петица вълни надолу и три вълни нагоре (фигура 2). Възможно е вълна 2 червена да е вече завършена и цената да не пробива повече над 0.9275. Тук е мястото да припомня, че анализаторът не се занимава с пророкуване, а с описване на няколко алтернативни траектории. В редките случаи когато няколко потенциални сценария предлагат една и съща посока на пазара и същевременно нивата за стоповете могат да бъдат определени си заслужава да се откриват позиции. На фигура 2 се виждат вече откритите ми къси позиции посочени с червените стрелки. Стоповете засега се намират над историческия връх при 0.9405. Не бързам да премествам стоповете надолу, защото все още структурата на движението след петте вълни надолу позволява корективната формация нагоре да не е приключила и да последва още едно покачване в зоната около 0.9230 или дори по-нагоре до 0.9300. Ако пазарът избере именно този сценарий ще бъде изнервящо за тези, които вече са открили къси позиции, но в крайна сметка това е философията на трейдинга – преди да спечелиш пари, да издържиш на изпитанието. Наградата под формата на печалба идва именно едва след като търпеливо се изчака същинското движение.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

По-агресивните вече са с къси позиции. По-неопитните и консервативните изчакват цената да направи поне малка корекция нагоре и също могат да си позволят да поемат риска с къси позиции и стоп на посоченото място. За всеки, на който му се струва, че стопа е твърде далечен и загубата ще е голяма, има едно единствено решение. Да открие позиция с малки суми и да изчака за евентуална по-голяма корекция нагоре. Ако има такава аз ще добавя още къси позиции. Тези, които вече съм открил ще ми позволят да се възползвам при условие, че последва внезапно пропадане

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас, вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат. За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.