Продължаваме да дебнем за сигнали при AUD/USD

При разглеждане на графика с едночасови барчета AUD/USD изглежда в консолидация от два месеца. Ако говорим на езика на конвенционалния технически анализ докато валутната двойкка се намира в рейнджа между 0.8902 и 0.9405 е добре да запазим някаква неутралност за нейното бъдеще (фигура 1).

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

За хората, които използват Вълновия принцип на Елиът също е добре да не избързват със своите предвиждания за посока, макар че по опитните и агресивните вече са открили своите къси позиции. Такива бяха изгодни, когато цената се намираше във високите нива на посочения ценови диапазон.

Сценарият, който описах за Forexnews.bg на 24 11 09 към момента продължава да има своите шансове да се развие макар да е леко променен. Пропадането, което очаквах на 24 ноември наистина се случи, но вместо да последва малка корекция нагоре и ново голямо пропадане, пазарът избра да коригира дълбоко почти на 100% от тогавашния спад. Именно това провокира у мен да имам по-умерено отношение за предстоящата посока. Запазвам своето леко предпочитание за меча ориентация при тази валутна двойка, но същевременно съм много предпазлив за откритите вече къси позиции показани на фигура 2. Ето и сценарият, който разглеждам като преференциален в този анализ.

След като на 20 ноември вълна 1 червена се разви като идеална петица надолу последва running flat за корективна втора вълна. Именно поради тази причина си позволих отново да съм с къси позиции и докато цената е под върха на вълна 2 червена разглеждам потенциала за спад с приемливи шансове. Стоповете вече са преместени над това ниво и така рискът е символичен.

Към момента когато подготвям този материал AUD/USD изпраща противоречиви послания дали да се доверим на синята проекция или жълтата траектория, които съм описал на фигура 2. И в двата случая обаче не са застрашени вече открити къси позиции, чиито стопове са на обозначеното ниво. За съжаление на всеки, който иска тепърва да се включи за низходящо движение, е трудно да се каже дали преди евентуален спад ще има плитка или дълбока корекция.

Едва при ясен пробив под 0.8943 и ако последва корекция нагоре, ще имаме повод да откриваме нови къси със стопове над вълна 2 розова. Тогава ще преместя и стоповете на вече откритите позиции.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

Разбира се на хоризонта стоят и бичи сценарии като вероятност, но техният потенциал продължава да изглежда малък и именно поради тази причина не ги описвам. Възходящият тренд изглежда изтощен по много показатели и затова ще пропусна разглеждането на тази алтернатива.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат. За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.