Три в едно

По време на уебинара, организиран съвместно с Бенчмарк Финанс АД ми бяха зададени множество въпроси от рода …еврото ще пада ли, долара до къде ще поскъпва, може ли да дадете таргет за двойката EURUSD… мечи сценарии… бичи сценарии..кой сценарий започва и още много подобни въпроси, на които не може да се отговори с да или не по простата причина , че много малко хора обръщат внимание на факта, че техническият анализ е само метод за определяне на посоката на цената, а не стратегия за търгуване.

Вълновата теория е съвкупност от вероятности и никога не може да се каже със 100% сигурност цената кой вариант ще избере. Това, което интересува вълновите анализатори са ситуации, в които се появяват няколко сценария с една и съща посока. Разликата е само в размера на предстоящото движение.

За да бъда по-точен и надявам се разбран ще дам пример с двойката, която вълнува доста хора, а именно EURUSD

Първи вариант:

Развива се [X] вълна, от която до момента имаме само (А) вълна петица, (В) вълна тройка (флат 3-3-5) и предстои (С) вълна петица.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Втори вариант:

Вълна [X] вече се е развила, като (АВС) и в момента се развива следващият зиг-заг за [Y], където (А) и (С) вълните трябва да са петици. (А) вълна вече изглежда завършена (имаме петица) и очакваме да започне развитието на вълна (В).

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

Вариант три:

Вълна [X] се развила като триъгълник. Както знаем триъгълниците най-често се срещат при четвъртите вълни, В вълните и Х вълните. При този вариант още се развива вълна (А), като в момента сме във вълна 4. Вълна 4 може да е триъгълник abcde (показан по-долу), може и да е двоен зиг-заг wxy, условието е да е различна от вълна 2.

Графика 3
(кликни на графиката за по-голям размер)

Лично на мен това ми е достатъчно за да отворя къси. Имам три сценария с една посока. Разликата е в профита 200, 1500 или 3000 пипса. Никой не знае кой вариянт ще избере цената, но чрез Вълновата теория имаме достатъчно правила и инструменти, за да се опитаме да определим размера на следващото движение. Просто трябва да изчакаме цената да започне да рисува нещо познато.

Пълната номерация и развитието на двойката EURUSD са достъпни само за нашите абонати.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.