Leading diagonal при GBP/JPY

Валутната двойка GBP/JPY се характеризира с голяма волатилност и не особено ясни вълни и поради тази причина рядко бива търгувана от мен. Вчера обаче се появиха сигнали от поне две рамки от различен порядък и това предложи ситуация за къса позиция. През следващите дни може да има поне още една възможност за такива къси позиции, които да бъдат задържани минимум няколко дни, но можем да имаме нагласата и за по-дълго време. На 4 часова графика тази валутна двойка изрисува leading diagonal в посока надолу и след това цената коригира точно 50% от спада фигура 1.

Фигура 1

Тази конфигурация предложи нисък риск за включване с къси позиции и вчера при започването на предния спад се включих с такава и сега нейуния стоп е близо до нулева загуба. На-близкия таргет се намира малко под 130.00. Допускам обаче, че може да има и значително по-голямо пропадане. Преди да има повод за нови къси позиции ще е полезно да изчакаме корекция на целия спад започнал от 31 май. Това може да се случи евентуално утре или в началото на идната седмица. Тогава ще започне истинското изпитание за срочността на откритите позиции.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.