GBP/AUD предлага страхотна възможност

Най-следените валутни двойки не предлагат завършени вълнови модели, на които да разчитаме за нискорискови и големи печалби. Само при валутната двойка GBP/AUD можем да намерим умерен риск, придружен с огромен потенциал за печалба от хиляди пипсове през идните месеци или година.

Аргументите идват от петте вълни надолу, които е нарисувала тази двойка и следователно е логично да предположим корективна тройка от голям порядък в посока нагоре. Фигура 1 показва именно тази конфигурация с хипотетичната проекция в бъдещето.

Фигура 1

Ясен пробив над гравитацията на фигурата обърнат head & shoulders ще бъде надежден сигнал потвърждаващ показания на фигура 1 сценарий. Трудно е да оценим до кое ниво на Фибоначи ще достигне цената, но дори и само 38% корекция ще донесе на търпеливите трейдъри страхотни печалби. Рискът е минимален спрямо този потенциал и ще покажа нивата за стоповете на едночасовата графика от фигура 2. На нея съм предложил броене на покачването като петица вълни последвана от вероятна корективна формация running flat. Ако това е сценария избран от пазара, цената няма да падне под дъното на вълна С от -2 -. Това ме подтигна да открия дълга позиция още в края на февруари и стопът ми е под тази С вълна. Само пробив под това дъно ще означава, че вълна С има нужда от по-голяма дълбочина до по-ниските нива на Фибоначи и за това стопът ще ме удари там. Дали ще отворя нови дълги позиции при такова развитие ще зависи от случващото се при евентуален такъв пробив.

Фигура 2

Ако остане над посочената подкрепа тази валутна двойка може още днес или в близките дни да ни подаде нови сигнали за дълги позиции. След вълна -2- съм поставил етикети за вълни 1 и 2, които бяха сигнал за мен да открия снощи още една дълга позиция. Нейният стоп е на ниво 1,5973. Откриване на нови дълги позиции за сега изисква стопове на същите нива. Съществува обаче един сериозен проблем за повечето читатели на готови анализи. Докато отворят и прочетат този анализ ситуацията може да е вече много променена. Това изисква персонален опит в областта на Вълновата теория на Елиът.

Към момента е нужно търпение преди да определя дали да добавя още позиции или ще остана само с тези две. Съществува и сценарий, при който цената да коригира по такъв начин, че да ми удари стопа на новата позиция и да оцелее само старата. Както винаги пазарът ще определи моите по-нататъшни действия.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.