Доларът ще поскъпва, но малцина мислят така

Ролята на последните статии, в които обръщам внимание за наближаващите добри времена за долара, до голяма степен е да предупреди, че предстои пречупване на тренда. Съвсем естествено е никой да не може да уцели точното място където ще стане неговата реверсия. Когато сме близо до започване на нов тренд какво бихте предпочели? Да ви подтикват да участвате в стария тренд, чийто потенциал е на изчерпване или да се подготвите психически за новото начало?

Ето какво ни предлагат световните медии:

На 09 септември 2009 г. CNN публикува матерал, в който за пореден път се разтръбява ширещото се мнение, че цената на зелените пари ще пада. Дори авторът на статията предлага „лесна формула за инвестиране”: – „ Да се купуват акции и стоки, а доларът да бъде продаван”.

Професионалистите в тази област имат своите механизми да направят тези операции по едно и също време, но никъде не се уточнява дали обикновените граждани, заинтересувани от печеливши инвестиции, ще трябва да продадат доларите си за евро и с тази валута да купят европейски акции.

Ние, като вълнови анализатори виждаме в тази препоръка пълно безумие, защото когато някой инвестира, неговият хоризонт е насочен за близките години. От своя страна тренда при фондовите и валутните пазари е твърде близко до своя край и този, който се възползва от предложената идея може да се види на печалба или само за няколко дни или най-много седмици.

В предходните статии представих много аргументи защо доларът ще поскъпва и защо фонодвите индекси ще поевтиняват и нямам намерение да повтарям всичко това. Иска ми се само да обърна внимание за двойното огорчение, което ще изживее всеки, който повярва на тази статия в CNN. Ако точно сега доларите бъдат обърнати в евро това означава загуба през следващите години. Ако тези евра бъдат използвани за инвестиции в европейски акции това ще донесе още загуби заради предстоящият спад на тези пазари.

Бедата на конвенционалните медии е, че объщат внимание на вече случили се корелации и ги лансират като лесно смилаема логига на милиони хора по света. Инвеститорите, които нямат представа какво движи пазарите, (това е преобладаващата категория) вземат написаното за чиста монета и следват предложенията на журналисти.

Понякога ми се случва да бъда запитван дали поскъпването на долара ще започне заради това, че вече всички за разбрали за неговия ръст, като обикновено питащият се позовава на наши публикации или такива в други сайтове, акцентиращи на вълнови анализ.

Отговорът е категорично не!

Нашият личен дял в разпространяването на инфорамация е като капка в океан. Дори и сайтове като www.elliottwave.com не биха могли да се конкурират по посещаемост със CNN, Reuters и др.

Освен това, процента на хората, които ще приемат на сериозно статии с концепции, различни от конвенционалните, е изключително нисък. Обикновенно повечето читатели ни смятат за еретици и твърде често получаваме критики за това, че не изповядване стандартното становище.

На последно място, но не по-малко важно, за да бъдат разбрани аргументите на нашите твърдения е нужно читателят на материала да познава техническия анализ и Вълновата теория на Елиът, за да не се налага да приема твърденията на голо доверие.

Нашият подход изисква компетентност. Повечето инвеститори по света не разполагат с тези специфични познания. Ние от Home Traders можем да ви помогнем да осмислите кои са движещите сили на финансовите пазари, както и ще станете свидетели на нашата персонална търговия с реални пари. (Информирайте се кога започват следващите групи). Така постепенно ще напуснете света на онези митове и легенди предлагани от медийната пропаганда, където се твърди, че минотавърът е икономическата криза, а Фед, централните банки и правителствата са митичните герои като Тезей, които ще убият това чудовище. Единственото правилно отношение е да премем, че кризата е неизбежна и да се научим да печелим дори и когато тя бушува.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.