Малко вероятно е индексите да са обърнали надолу

Ускорителният процес нагоре при фондовите индекси се наложи като основен фактор видим на големите времеви рамки. Стръмното покачване с незначителни корекции надолу показва, че ще бъде много трудно да се развие мечи сценарий, който непосредствено да отправи цените в низходяща посока. Пропаданията, които се случиха за пореден път през последните две седмици може да изглеждат резки, но са последвани от дълбоки корекции нагоре. Този факт е важно да бъде отбелязан като предупреждение за всеки, който продължава да бъде мечка. Не казвам, че е невъзможно още през следващата седмица да започне големям мечи пазар, дори по-надолу в този анализ ще опиша как би изглеждал един такъв сценарий, но отново уточнявам. Това е малко вероятен сценарий!

Преференциалния сценарий съм представил на фигура 1.

Фигура 1

Очакванията ми за следващите месеци се виждат на графиката с дневни барчета. Предположението ми е, че все още вълна 3 от С не е довършена и през следващите седмица или две ще се развие нейната пета вълна. Едва тогава ще последва вълна 4, която ще изглежда съразмерна на вълна 2 от С. Вълна 5 от С вероятно ще тества оранжевата съпротива и едва тогава ще търсим развръзка в схватката между бикове и мечки. За сега синята трендлиния не бе пробита и това е един от аргументите в полза на още продължение нагоре. Всеки, който се чуди дали възходящата вълна -2- или В не е твърде дълбока спрямо -1- или А искам да припомня, че както вторите така и В вълните имат правото да коригират почти изцяло импулсивното движение. За сега ще оценя шансовете за нов исторически връх при индексите като твърде малки, но след евентуален тест на оранжевата съпротива ще преразгледам своето становище.

За да приемем, че мечките вече са се събудили още днес или през следващата седмица е нужно да напомнят за себе си. На фигура 2 съм показал възможните, но все по-малко вероятни мечи траектории.

Фигура 2

Ако мечки наистина има те биха ударили още днес без да видим пробив над кафявата съпротива и вълна 2 ще се окаже приключила на предходния връх. Пробив над кафявата съпротива няма да заличи мечия сценарий, а ще покаже, че вълна 2 червена има да довършва своята с вълна. Мога да кажа, че измежу двата мечи сценария втория е по-вероятен.

Сериозните ми съмнения за директно мечо развитие с начало на голям срив за какъвто говоря от много време, се крият във вълна 1 червена. Нейните подвълни имат твърде много застъпвания независимо от рязкото пропадане. Освен това ми е трудно да опредля дали тя е структурирана от  девет или единадесет вълни. Ако е девятка това може да означава импулс с удължение, но ако е единадесетица тогава става дума за троен зигзаг и мечките нямат никакви шансове.

Не остава много време на мечките, за да докажат своето присъствие. Ако техният сценарий се провали ще можем временно да бъдем бикове. За откриване на дълги позиции е важно да си спомним, че ако последва пробив над лилавата съпротива това ще бъде силен бичи знак. Едва след корекция надолу обаче, ще е добре да търсим вход на дълги позиции. В процес на подготовка съм на една статия в областта на социономиката, която дава интерпретации за случващото се в арабските страни спрямо пазарните трендове. През следващите дни очаквайте и нея.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демострация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Коментарите са забранени.