DJ Euro Stoxx 50

Склонен съм да приема, че към момента възходящото движението на индекса DJ Euro Stoxx 50 започнало на 09.03.2009 г. има някакъв завършен вид. Достигайки 38,2% от нивата на Фибоначи, биковете изглежда се измориха от стръмното покачване. За това дали ще си починат за кратко време или за доста дълъг период ще разберем през следващите няколко седмици.

За момента на дневна база графиката ни предлага два вероятни мечи сценария:

На графика №1 от края на миналата седмица (28.08.09) е започнало низходящо движение, което допускам като петица вълни. Всички, които се интересуваме от Вълнови анализ знаем, че при такова движение с ясно установена импулсивна структура и корекция след това, можем да очакваме поне още едно такова движение като размер. Към момента сентимента е екстремно висок в полза на биковете (89%),което също дава тежест на мечата ми ориентация.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Предпочитания от мен сценарий, означен с червени линии предполага, че вълна В-синя е приключила и в момента е започнала С вълна от порядък “PRIMARY”

Вторият вариант, който допускам е също мечи, но ограничен в рамките на един zig-zag, който да направи опит за пробив на зоната на подкрепа 2609-2552 при долната тренд линия и след това да се отправи към по- високите нива на Фибоначи (означен със синя линия) и от там да възобнови мечия пазар. Да разгледаме Графика №2:

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

На 10 минутна графика низходящата петица изглежда доста надеждна като структура и пропорции. Започналата възходяща корекция вече е била в близост до 38,2% от Фибоначи, което е задължително да бъде достигнато за втора вълна. Склонен съм да приема А вълната от един хипотетичен zig-zag за петица, което предполага още малко покачване преди мечките да се събудят.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.