Head and shoulders при AUD/USD

През последните седмици AUD/USD продължи да бъде предпочитана от мен валутна двойка, за търгуване заради сравнително ясните фигури и вълни, които предлага. Например дори и в момента има конкретна формация, която да изследваме и за това ще я коментирам. На графика с 4 часови барчета се вижда Head and shoulders, който съгласно статистиката в конвенциналния технически анализ, обикновено преобръща тренда. Никоя формация не дава 100% гаранция за реверсия, но в случая може да се доверим на надеждност от около 90% вероятност. Оптимален таргет на тази фигура е посочен на фигура 1.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Розовата елипса е зоната, до която цената на валутната двойка очакваме да достигне в близките седмици. Поради празниците обаче е трудно да се каже дали това ще се случи преди или след новогодишната нощ.

За да бъда малко по-прецизен ще разгледам и графика с 30 минутни барчета, на която ще опиша възможните сценарии, които стоят на нашия хоризонт, фигура 2. Съгласно развитието на тази времева рамка, вълна 3 розова, вероятно вече е завършила и сега тече вълна 4 розова. Тя е логично да коригира до розовата съпротива или малко по-високо до синята линия, която е neckline на формацията head and shoulders показана на фигура 1. Ако през близките няколко дни се развие именно този сценарий ще имаме повод да очакваме достигане на описания таргет на развиващата се формация глава и рамене.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

е ключовото ниво, което да покаже, че този низходящ сценарий се проваля? Към монета то се намира над най-високото ниво на фибоначи, което е 76.4%. Ако цената премине над 0.9081 тогава можем да оценим шансовете на мечките за незначителни и ще се наложи да потърсим бичи сценарий за австралийския долар.

Онези мои къси позиции, които читателите на forexnews.bg видяха в предишните ми анализи все още са активни. Това, което направих в четвъртък преди затваряне на борсите, беше да ги хеджирам с дълги позизии, за да може докато пазара се чуди кой сценарий да избере да не ми носи психическо напрежение. Някои добавки, които направих бяха затворени в края на миналата седмица, за да инкасирам печалби от случилия се спад.

За финал отново ще обърна внимание на условността. Тя е един фактор, който човешкото подсъзнание постоянно пропуска. Мнозина от начинаещите си казват защо да си мисля за условността след като изучавам технически анализ и Вълнова теория? Причината е, че тези методи могат само да РЕДУЦИРАТ тази условност, но не и да я ЕЛИМИНИРАТ. За радост на анализаторите, които ползват тези типове анализ, надеждността на прогнозите е толкова голяма, че никой друг метод не може да се конкурира с тях.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкраха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат. За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Пожелавам на всички весело посрещане на Новата Година.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.