Този път Fortune ни убеждава, че долара ще пада заради опасност от инфлация

Добре е да правим разлика между масово тиражираните материали, които само нагнетяват пазарния сентимент без да дават надеждна информация за посоката на пазара. Ето какво ни казва електронното издание на Fortune.

Промененото отношение на ФЕД доведе до удара срещу долара

Fortune, автор Colin Barr 22 септември 2010 г.

Ето заради такива статии милиони хора по света губят парите си. Четат някое авторитетно издание приемат, че автора е експерт и следователно е прав и решават, че заради действияата на Фед и опасността от инфлация долара ще пада. Да наистина след изказването на Федералния резерв във вторник той падна рязко за около 20 часа, но това пропадане бяхме способни да го предвидим заради необходимостта вълна С да бъде довършена (вижте последния анализ). В него коментирах, че очаквах това движение и чаках корективен спад на еврото за да се включа дори и аз с дълга позиция. От понеделник вечерта имах две дълги позиции, които затворих след като имам минималните изисквания за довършване на вълна С.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Фигура 1 показва как след пет вълни нагоре и три надолу (синия квадрат) имах повод да открия дългите позиции. Закрих ги по пътя защото няма как да се разбере къде точно ще приключи възхода. Освен това EUR/USD се намираше наблизо до съпротивата показана на фигура 2 и също супер положителния сентимент за еврото също е предупреждение, че скоро то ще започне да губи от своята цена. Продължавам да допускам още малко покчаване през близките дни до 50% фибоначи за цялото пропадане края на 2009 г.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

Освен супер бичите статии за еврото някои графики също демонстрират обтегнатия положителен сентимент на EUR/USD. Графиката от Timingcharts.com показва, че и дребните и едрите спекуланти са заложили твърде много на дългите позиции. При тези високи проценти е трудно да се появят и още купувачи, които да помогнат за още голям ръст на еврото, фигура 3.

Графика 3
(кликни на графиката за по-голям размер)

Все пак не бива да забравяме, че сентимента е като ластик и той има възможността да се обтегне още малко нагоре преди да започне движение в обратна посока, но потенциала за такъв ръст е твърде малък. За това препоръчително е да приключим с дългите позиции освен ако нямат много близки преместени стопове и да останем търпеливи за късите позиции.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.