Мнението на професионалните консултанти и дребните инвеститори

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

Сценарий за директно пропадане на индексите не е изключен през седмицата, но графиките на сентимента при големите (фиг1) и малките (фиг2) участници ни карат да сме внимателни. И двете графики показват, че сентимента към момента е в ниските стойности, което ни подсеща, че е логично да има още възходяща корекция и едва тогава да последва силен срив. Разбира се сентимента е само ориентир откъде могат да изскочат изненади. Вълните са фактора, който подава информация, къде и кога да се откриват и закриват позиции.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

12 Септември 2010 | Ивайло Груев

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.