NASDAQ поведе мечките

Когато пазарите са близо до преобръщане са способни в продължение на месеци да изпращат объркващи сигнали. За щастие тази неяснота обхвана предимно ваканционните месеци и всеки, който е бил относително пасивен би бил доволен от своето въздържание. С идването на есента изглежда наближава и времето за действия. Макар много от следените от нас инструменти да продължават да подават противоречиви сигнали все пак се откроява обект, който е интересен за нас като трейдъри. NASDAQ 100 показва на няколко времеви рамки петици надолу. Започвам от седмичната – фигура 1.

Фигура 1

Горната диаграма представя пет вълни надолу в периода 2000 – 2002 г. и двоен зиг – заг до 2011 г.

Имаме всички основани започналия спад от 26 юли 2011 г. да го наричаме импулсивен защото се разви като петица и след това последва корекция като още един двоен зиг – заг видим на часова графика – фигура 2.

Фигура 2

На 01 август имахме ранния сигнал базиран на вълновата теория за къси позиции. Тогава открих първата си къса позиция защото началния спад отговаряше на изискванията за leading diagonal и последвала малка корекция. На 09 август бе завършена петицата вълни надолу и започна корективното покачване, което се спря малко над 50% Фибоначи. Там открих втората си къса позиция и вчера при ускорението надолу откриха трета къса позиция. Очаквания от мен преференциален сценарий е за малка корекция показана с червената проекция и възобновяване на спада. Тази корекция ще бъде подходяща за нови къси позиции. Има разбира се и алтернативи, които са за директно пропадане или покачване до 61.8% на фигура 2. Засега обаче ги разглеждам като по-малко вероятни.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Един коментар по NASDAQ поведе мечките

  1. Васил Асенов каза:

    Мечият сценарий се потвърждава и от наличието на синхрон между индексите.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.