Много е вероятно доларът да започва трайно поскъпване

След провала на формация глава и рамене се развиха предпоставки за бичи сценарий при USD/CHF. Днес понеделник вероятността за такъв са значително увеличени.

Фигура 1

Фигура 1 представя бичия сценарий и наличието на корективен спад като троен зиг-заг намалява шансовете за дъно под вълна z от (2). Очакването ми е да последва пробив над върха на вълна (1). Едва над тези нива ще търсим аргументи за това дали става дума за корективен възход или начало на бичи пазар за тази валутна двойка. От сутринта съм с дълга позиция.

На фигура 2 съм показал преференциалното броене за EUR/USD.

Фигура 2

Съгласно този сценарий имаме пет импулсивни вълни надолу за (1) и running flat за вълна (2).

Ако този сценарий е избран от пазара ще имаме стръмно изсипване на цената през следващите няколко дни и още днес цената ще пада като камък. Розовата съпротива е зоната, която преценявам, че ако бъде пробита ще е добре да се ориентираме за алтернативен сценарий. Покачване над това ниво може да означава както възобновяване на бичи сценарий с нови върхове, така и по-дълбока корекция на спадът от последните седмици. Докато обаче цената е под розовата съпротива смятам да съм с меча ориентация. Трудно ще намеря място за нов вход за къси, но благодарение на късата ми позиция от върха, която бе хеджирана, сега отново съм доволен защото днес закрих дългата хеджираща позиция около нулата и вече съм само с късата.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

3 коментара по Много е вероятно доларът да започва трайно поскъпване

 1. Axel каза:

  Следя ви техническите анализи, а бихте ли сложили един технически анализ на златото какво би станало след това поскъпване на златото дали ще бъде преодоляна зоната от над 1800$, и от там ще започне разпродажбата на злато или все още няма как да се предвиди това?

  • Нивото от 1800$ е много вероятно да бъде пробито. Дали там обаче ще се формира връх е трудно да се оцени към момента. Има много причини (освен ваканцията), които затрудняват прогнозирането за всички пазари и затова избягвам публикуване на текущи анализи.

   • Axel каза:

    Ясно, според мойта прогноза златото ако пробие 1800$, инвеститорите най-вероятно биха започнали разпродажбата преди месеците когато ще стартират новите покупки на злато… Но предполагам че ако се формира връх, над 100$ очаквам да бъде спада, и от там да се гонят върхове от 1900+

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.