Идва ред светът да признае

Ексремната волатилност и липсата на синхрон при различните инструменти от последните седмици не позволява да се направи надеждна прогноза. Все пак нещо се случва при фондовите индекси и то не може да остане незабелязано. След като в продължение на две години пазара на акции не обръщаше внимание на лошите новини и дори направи нови върхове след събитията в арабския свят и най-бруталното земетресение на всички времена в Япония, вече е налице нова ситуация. Директно пропадане без корекции на фона на лоши новини и негативни изказвания. Това вече е коренно различна ситуация след, като пазарите “чуват” лошите новини. По-надолу съм описал кога се случва това съгласно социономическите концепции.

Всичко, което ни разказват медиите през последната седмица е известно и на борсовите спекуланти и инвеститорите и на широката общественост от много време. Всички бяхме предупредени от пазарите през 2008 г. за тежките времена, които предстоят. Тогава идва логичния въпрос защо чак сега започна спадът. Причината е в това, че индексите се нуждаеха от довършването на своята АВС корекция на спадът осъществен между октомври 2007 – март 2009 г. Сега когато тази корекция изглежда завършена може да се каже не със 100% гаранция, но с висока степен на вероятност, че започва спад, който ще бъде много по-стръмен и голям от този през 2008 г. (графики ще предложа при следващи материали, които ще публикувам).  Какво все пак е по-различното сега в сравнение със ситуацията от преди няколко месеца, когато пазарите покачваха въпреки лошите новини. Обяснението идва от социономиката, която изследва обществените настроения рисуващи пазарните графики.

От своя страна Вълновата теория на Елиът ни помага да разберем кога наближава времето и мястото на зоната на пречупване. Тези от читателите, които са следили нашите анализи през последните години знаят, че движението, което очакваме е силен спад за вълна С от голямо пропадане или вълна  3 от още по-силен срив. Характерното за тези вълни в низходящият им вариант е, че те стартират когато обществото е готово да признае, че проблемите са сериозни. Преди да дойде това признание обаче участниците дълго време живеят с НАДЕЖДАТА, че неизбежното ще се размине. За  съжаление надеждата не е активна позиция, която предлага решения в трудни ситуации. Тя е само зов за помощ към вселената, когато такива решения липсват.

Започващия сега низходящ тренд съм описал още в началото на 2010 г. На фигура 1 в статията “Лошо ли е да срещнеш черен лебед”. Съгласно повечето теории такова пропадане не може да бъде предвидено. Запознатите с  Вълновата теория на Елиът са измежду малкото привилегировани да могат да направят такава прогноза. Възходящата корекция може да продължи значително по-дълго от нашите очакавния, но по всичко личи, че няма да бъде пропусната от пазара.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

8 коментара по Идва ред светът да признае

 1. Димитър каза:

  Иво за eur/usd някаква прогноза да дадеш ?

 2. Plamen каза:

  Ако работеше найстина Вълновата теория на Елиът щеше да може да се направи коментар във всяка една ситуация. За мен Вълновата теория на Елиът е “перфектната заблуда”. Перфектна защото много хора все още се осланят на нея, осъзнавайки своята немощ в определени моменти да дадат прогноза по отношение развитието на пазарите.

 3. Петър каза:

  Силно се съмнявам в този сценарий.

 4. Към коментара на Пламен съм написал материала http://home-traders.eu/za-kiseloto-grozde-i-kogato-grozde-nqma-2.html

 5. Слави каза:

  Относно коментара на Пламен и това, че много хора се осланят на Вълновата теория на Елиът и се заблуждават бих сповелил следното: Нима има нещо по-надеждно от вълновата теория? Както има едно разпространено изказване относно демокрацията че не била съвършена, но просто по-добро не е измислено. Та нима има “панацея” за всичко.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.