НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА КАК СЕ СЛУЧВА ВЪЛНА 2

Ето една журналистическа статия, която може да е от помощ на всички, които изучават вълновата теория на Елиът. В нея за дата 06 август се казва, че американските индекси приключват деня с умерени повишения, достигайки нов 3-месечен връх на фона на запазващите се очаквания, че Европейската централна банка ще предприеме действия за преодоляване на дълговата криза в еврозоната. Следва и обяснението на този факт, според мнението на един главен експерт за пазара на акции от Ню Йорк, който казва: „Нищо не е коригирано в Европа, но нещата изглежда се подобряват и не изглежда вероятно да се случи някоя голяма експлозия.”

Това много точно описва настроенията, които според нас вълновите анализатори, са движещата сила за начертаването на корективната вълна 2 – оптимизма, че нещата изглежда се подобряват, въпреки че нищо не се е променило. Да, цената е достигнала нов тримесечен връх, но преди това е имало един по-висок връх, който е бил началото на вълна 1.

Така! Понеже нищо не е сигурно, както в живота, така и на световните финансови пазари, тук непременно трябва да направя една уговорка. А тя е, че ние само прогнозираме и планираме бъдещето, но никога не е ясно как в действителност то ще се случи. Това с пълна сила важи за вълна 2. Тя може да коригира вълна 1 дори до 100 % и тогава имаме формацията „двоен връх”. Понякога се получава така, че оптимизмът избутва цената над предишния връх и тогава ние „спираме” временно вълновото броене и причисляваме това покачване към предишното движение. Затова златното правило на вълновия анализатор е:

Участвай след вълна 2, но много внимавай с нея!

Стефан Трашлиев – индивидуален трейдър

блог: http://my4ex.wordpress.com/

Share

За Стефан Трашлиев

индивидуален трейдър на финансовите пазари, журналист популяризатор. Google

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.