Проявяват се бичите сценарии при EUR/USD

Новата седмица едва ли ще донесе голяма яснота още от самото начало, но вече изкристализират сценарии, които са преобладаващо бичи. На този етап мечките изглежда пропуснаха своите шансове в краткосрочен и средносрочен план и за близките седмици или дори месеци вероятността за ръст на еврото и нов връх над синята съпротива става все по-логично да се случи. Всеки, който обаче е решен веднага да заложи на такова покачване е полезно да бъде охладен от алтернативни сценарии, които са за продължителна консолидация в границите между синята съпротива и розовата подкрепа. Този ценови диапазон от 1000 пипса е толкова широк, че може да задържи в себе си цената до края на лятото и ние трябва да сме подготвени и за него. Така разбираме, че дори и в онези ситуации, когато една от посоките е малко вероятна (в случая тази надолу), пак е трудно да оценим колко скоро ще е подходящо да бъдат откривани дълги позиции.

Трудността произлиза от това, че EUR/USD се намира точно по средата на консолидацията и дори да има потенциал за нови върхове няма как да се даде преференция на някоя от трите траектории, които съм описал на фигура 1.

Фигура 1

Летните месеци допълнително ме карат да допусна опасност от продължаваща консолидация. Все пак съм предприел някакви действия, но едва ли търговията ми ще бъде много активна.

На ниво 1,41285 имах две дълги позиции и в петък когато цената се опря на горната трендлиния на текущата консолидация, която няма да нарека триъгълник (някои критерии не отговарят на тази формация) прецених, че е полезно да закрия едната позиция, а другата я хеджирах. Първият ден от седмицата ще покаже, дали започва корекция на пет дневното покачване и ако такава започне ще търся място за вход на нови дълги позиции. Такива ще откривам при условия, че пазара покаже благосклонност на нарисува първо три вълни надолу и нови пет нагоре през идните няколко дни. Неутралното отношение към пазара продължава да е препоръчително зацега и ако някой иска да е бик, е добре първо да се изчака корекция и едва тогава да се мисли за вход. Сценарий за директно изстрелване нагоре съществува, но рисковете след покупка на текущите нива да последва изнервящо пропадане са големи.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.