ПРЕЧКИТЕ ПРЕД КРИЗАТА ИЗЛИЗАТ ВЪВ ВАКАНЦИЯ

Две статии, които прочетох в Investor.bg, както и моите разсъждения като индивидуален трейдър, ми дават достатъчно основания да заявя, че пречките пред световната финансова криза излизат във ваканция.

В статията „Лятото – сезонът на кризите” се напомня, че съдбата на 20-ти век е била предопределена от 3 летни кризи, задълбочени от факта, че ключови политици са предпочели да прекарат лятото във ваканция. Става въпрос за „Юлската криза“, довела до избухването на Първата Световна Война месец по-късно; за колабирането на германската банкова система през юли 1931 г, превърнала се в първата глобална Голяма депресия; и отказването на американците от златния стандарт през август 1971 г., довело до десетилетие на глобална валутна нестабилност.

Втората статия се нарича „Моментът на истината за еврозоната – през септември” и в нея се казва, че без значение дали е криза, или не е криза, повечето европейски политици излизат в отпуск през август и оставят всички свои държавни грижи за решаване през есента.

А сега като технически анализатор ще обърна вашето внимание към дневната графика на германския индекс DAX. На нея се вижда, че от месец май 2011 г. насам цената е начертала една голяма вълна І, голяма вълна ІІ, последвани от вълна 1 и вълна 2 от по-нисък порядък, които са началото на вълна ІІІ. Вълна 2 може току що да е завършила, може и да боцне още малко, но след нея с голяма степен на вероятност можем да очакваме вълна 3 от ІІІ, която според вълновата теория на Елиът е най-мощната от всички вълни. С червената линия съм начертал един много възможен сценарий.

Ваканция за политиците – работа за трейдърите!

Стефан Трашлиев – индивидуален трейдър

блог: http://my4ex.wordpress.com/

Share

За Стефан Трашлиев

индивидуален трейдър на финансовите пазари, журналист популяризатор. Google

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.