Поглед към EUR/AUD, чийто таргет е около 1.49

Дау теорията ни помага да откриваме сигнали за преобръщане на трендовете. Валутната двойка EUR/AUD има голяма вероятност да е завършила своята реверсия от низходящ към възходящ тренд и да се е устремила нагоре за период от поне няколко месеца, но не изключвам той да продължи и повече от година. Аргументи в полза на този сценарий са трите сигнала от началото на годината. Най-напред имаше пробив на низходящата трендлиния, след това последваха по-високо дъно и по-висок връх. Такова развитие предполага още ръст поне за корекция от голям порядък, която да възвърне голяма част от загубените стойности през последните години – фигура 1. Естествено сме длъжни да потърсим и алтернативен сценарий, с директни мечи последствия. Те ще се наложат като преференциален ако цената пробие под зелената подкрепа. Предупреждение, че бичата перспектива се проваля ще получим доста по-рано. Как би изгледал той ще опиша на часовата времева рамка.

Фигура 1 (дневни барчета)

За да прием, че тази валутна двойка се движи по преференциалния сценарий, който съм проектирал със синята стрелка е нужно да виждаме само плитки корекции и нови върхове. Показал съм своите очаквания на фигура 2. Докато цената остава в зоната на плитките нива на Фибоначи, както е към момента можем да се доверим на поставените етикети за вълни. Съмнения за този бичи сценарий ще възникнат ако цената вместо плитка консолидация, каквато имаме засега падне под 61,8%. Тези съмнения ще се превърнат в отказ да се доверя на биковете още при пробив под червената подкрепа. Зелената подкрепа, която посочих на фигура 1 е потвърждение на провала, но аз няма да чакам неин пробив, за да погреба бичия сценарий.

 

Фигура 2 (часови барчета)

Поради гореизложените аргументи докато пиша тези редове си открих дълга позиция на нивата показани на фигура 3. Нейният стоп се намира само на 70 пипса под нея. Сравнен с нивата като таргет, които се намират на няколкостотин пипса по-нагоре приемам, че риска, който поемам е напълно приемлив.

Фигура 3 (минутни барчета)

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

 

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.