Очаквам ръст при златото

Независимо, че очаквам голяма корекция при ценните метали, която да се върне до зоната на 38,2 – 61.8% от нивата на Фибоначи, очаквам да има значителен ръст. Той може да продължи повече от месец. Разбира се определянето на това колко време ще продължи едно движение е по-трудната част. С малко повече увереност можем да кажем за размера и той има потенциал за поне 100 – 200 долара покачване. Фигура 1 показва очакваното покачване като вълна 5 червена е завършена в голямата си част, но както ще видим на по-малките времеви рамки нейният край все още не е поставен.

Фигура 1

Основанията да приемем, че става дума за вълна 5, а не ускорителен процес нагоре произлизат от факта, че въпреки удължението, на тази вълна е налице дивергенция между цена и RSI индикатора. Това разминаване може да продължи с месеци когато сме на седмична времева рамка.

На фигура 2 съм разгледал структурата на вълна 5 червена.

Фигура 2

Преди върха при 1447 да бъде пробит можеше да предположим че вълна 5 жълта от 5 червена е завършил там. Малкото боцване над този връх през миналата седмица вече подсказва, че вероятността за още ръст е налице и е добре да се готвим за него.

На фигура 3 съм показал проекцията, която е много вероятно да се развие през следващите седмици.

Фигура 3

Много е вероятно златото да се намира в началото на вълна 3 зелена от 3 синя и това го прави подходящ обект за откриване на дълги позиции. Стопът стои най-добре под дъното на вълна 2 синя.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Ивайло Груев www.home-traders.eu

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.