Няколко дефиниции,с които трябва да е наясно всеки трейдър

Искам да напиша определенията на няколко термина, с които всеки трейдър трябва да бъда наясно и да ги осъзнава,за да има успешна търговия.

Прогноза- Да изкажеш предположение за бъдещо явление или събитие.Никой не може да знае със сигурност какво би било развитието на дадно явление в бъдещето.Всички прогнози за бъдещето могат да бъдат само предположения.Развитието на което и да е бъдещо явление може да бъде изказано само като вероятност,но не и със сигурност.

Вероятност-да имаш повече доказателства за това нещо да се случи,отколкото за това да не се случи.Цялата активност на трейдинга и инвестирането се основава на вероятнотите и никога на сигурността.Като технически анализатори наша задача е да направим така,че възможностите за успех да бъдат на наша страна.Това означава да се стремим да се включваме на тези места на пазара, където имаме висока вероятност за успех и да елиминираме възможностите с ниска такава.

Спекулация-да се стремиш да направиш голяма печалба,влизайки в нещо рисковано.Причината поради,която ние приемаме по-големия риск на пазарите като търгуваме спекулативно е очакването за много по-голяма печалба.

Шанс-възможност или вероятност.Всяко възможно проявление на бъдещо събитие е до някаква степен непредвидимо,поради което никой метод за технически анализ не е без риск.

Риск-да се изложиш на шанса за загуба.Задачата ни като трейдъри или инвеститори е да редуцираме така или иначе съществуващия шанс за загуба.

Експозиция на капитала-минималния риск в парични единици, който можем да понесем,за да видим дали ще спечелим от заетата ни позиция на пазара.Или с други думи “Трябва да платиш,за да влезнеш в играта”.

Последователност-да се придържаш без колебания към принципите,които си изградил,в определен ред.Като трейдъри и инвеститори трябва да сме последователни в нашия план.Без последователност,която да следваме няма как да бъдем печеливши.

План-Схема или метод на действие,изработен преди да предприемем това действие.Планът е много важна част от работата ни като трейдъри и инвеститори или по друг начин казано “Ако се провалиш в планирането,плануваш да се провалиш”.

С дефинициите,които написах по-горе искам да кажа,че трейдинга е като всеки друг бизнес.Ако се отнасяме професиолнално към него,придобиваме необходимите знания и се придържаме към принципите,необходими ни за успех,то тогава ще бъдем успешни.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.