Началото на седмицата е меча за еврото, после ще видим

Пропадането, което очаквахме през изминалата седмица започна на 07 юни. Началото на новата седмица предлага в краткосрочен план още спад поне в близките един два дни. На фигура 1 може да оценим, че логичен таргет на пропадането е нивото около 1,4250, където е 61.8% Фибоначи.

Фигура 1

Едва при достигане на това ценово равнище ще си зададем важният въпрос дали резкия срив на еврото от последните дни има импулсивен или корективен характер.

Всичко зависи от това каква картина ще нарисува валутната двойка около това ниво. Ако последват пет вълни нагоре и три надолу както е показано със зелената траектория ще получим ориентир за бичи позиции. Ако пазара избере да нарисува само плитка консолидация и ново дъно, както съм изобразил с червената траектория, ще е добре да се готвим за АВС корекция нагоре и от там ще търсим нови къси позиции.

След неколкократно откриване и закриване на къси позиции през изминалата седмица аз съм с поредна къса позиция, чиято съдба ще решавам около посочените нива. Освен това все още имам и хеджираща къса позиция, за да пазя печалбата си от старата дълга позиция. Причината за тази сложна операция произлиза от това, че към момента е много трудно да се определи средносрочната и дългосрочната посока на тренда. Може да имам визия за стотина пипса спад, но след това временно попадаме в невъзможност да изберем бичи или мечи сценарий. Дали в зоната между 50 и 60% Фибоначи ще се окажем само с три вълни АВС или цената ще продължи и още надолу рисувайки пет вълни ще разберем едва след няколко дни. Дотогава е важно да сме отворени и за двете възможности. Ако някой вече е с къси позиции може да ги запази до очакваните нива. Ако някой иска тепърва да открива къси позиции, ще бъде в трудна ситуация да определи къде да постави стопа си. В никакъв случай, той не трябва да бъде по-голям от очаквания таргет. В ситуации като тази най-добре е ако не намерим такова място за стоп изобщо да не откриваме позиции.

Може да последва както бичия така и мечия сценарий. Покачването, което започна на 23 май и завърши на 07 юни наистина изглежда като пет вълни, но такава петица може да се окаже както импулс така и вълна С от форамция expanding flat. Всеки, който изключи едната от двете възможности влиза в комарджийско обзалагане 50 на 50. Тези вероятности произлизат от големите графики, които продължават да носят противоречиви сигнали с равни шансове.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.