EUR/USD – бичия сценарий е малко по-вероятен

Летните месеци са традиционно скучни за търговия и началото на това лято се оказа с точно такива характеристики. Все пак вече имаме два сценария, с един и същи изход нагоре, които съм описал на фигура 1.

Ако цената пробие над горната линия на синия флаг това ще бъде сигнал, че шансовете на валутната двойка EUR/USD е в посока на горе. Освен това цената се спря в гравитацията на тази трендлиния опитвайки се да превърне съпротивата в подкрепа задържайки се в нова консолидация от по-нисък порядък. Има няколко алтернативи за вълново броене, затова ще се въздържа от това да слагам етикети, но за сметка на това ще изкажа предположение на базата на конвенционалния технически анализ. Докато цената се намира в клещите на страничното движение със розовите линии шансовете са разпределени по равно за биковете и мечките в близките дни. Леко предимство ще дам за излизане в посока нагоре след консолидацията, защото един тренд нормално е по-лесно да продължи, отколкото да се преобърне. От двете дълги позиции, които имам, смятам да закрия едната ако цената рикошира в горната розова линия, а другата ще я запазя очаквайки евентуален пробив над тази линия.

Фигура 1

Таргет на възхода, който очаквам е малко над 1.5000 през близките седмици. Едва когато той бъде достигнат, че оценявам дали той да бъде изместен по-високо. Приблизително на това ниво ще търся място за закриване и на втората позиция.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

2 коментара по EUR/USD – бичия сценарий е малко по-вероятен

 1. Иван Иванов каза:

  Здравей Иво,
  абонирах се преди 2 дни за Вашите анализи,
  но все още нисто не сам получавал.
  И още нещо..
  не може ли и в летните месеци да има курсове

  • Здравей, прдеди два дни получихме запитване за анализи и когато отговорихме писмото беше върнато така сякаш е пратено на грешен e-mail. За да уточним какво се е случило те моля да се обадиш на тел 0896 893 116 за уточняване на нещата защото ние не сме изпращали банкова сметка, в която да бъдат превеждани парите и е много странно това, което казваш, че си се абонирал. Отговарям тук защото е много вероятно отново да не получиш писмото на посочения e-mail.
   Поздрави

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.