AUD/CHF изглежда готов да поскъпне

Повечето валутни двойки, които следя не предлагат сигнали, които да ме подтикват да търгувам и да правя прогнози. Особено в ден, в който се очаква да има повишена волатилност заради активността на ЕЦБ. Такъв тип прояви много трудно могат да предложат яснота за бъдещата посока, но най-често карат пазарите да се мятат и в двете посоки преди да изберат тренд. Макар да съм склонен за EUR/USD да предположа, че възходящият тренд ще се възобнови и допускам, че това може да се случи именно днес, ще изчакам поне до ранния следобед преди да предприема някакви действия относно тази валутна двойка. Единствения инструмент на който съм гласувал доверие към момента е AUD/CHF. Причината, е че само той е нарисувал ясна петица последвана и тройка – фигура 1.

Фигура 1

Пет вълни нагоре и вероятен двоен зиг заг надолу е сценария, който разглеждам. Именно поради тази причина съм открил дълги позиции от вчера със стопове под синята подкрепа. Ако цената предложи нова петица нагоре с начало вълна Y последвана от три вълни надолу оставаща над синята подкрепа ще имаме нискорискова ситуация за нови дълги позиции и стоп малко под същото ниво където са и сегашните стопове.

Очакването за увеличена волатилност може да провокира развитие на алтернативен сценарий и валутната двойка да падне под вълна Y тествайки по-дълбоките нива на Фибоначи и едва тогава да започне възходящо движение. Такъв пробив разбира се ще удари стоповете, които съм описал. Ако се случи това по-късно днес или утре ще имаме повод да търсим нова петица нагоре и тройка надолу и ако пазарът ги предложи ще ги приемем като нов сигнал за дълги позиции.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.