Новините вредят на вашето финансово здраве!!!

Разгледайте какво ни предложи CNN вчера. Първо, около отварянето на пазара в 16.30 имахме няколко положителни заглавия. Първата гореща новина беше от началото на сесията. Тя винаги е оградена с червено и за пореден път обяснява в минало време какво е направил пазара след отварянето. Текста ни разказва, че Dow Jones е покачил заради знаци от подобряващата се икономика.

Графика 1
(кликни на графиката за по-голям размер)

Какво последва половин час по-късно? Индексът на сините чипове падна с повече от 100 пункта. Тогава CNN веднага се впуска да оправдае този спад с лошата новина за безработицата, която бе известна още в 15.30 ч. наше време.

Графика 2
(кликни на графиката за по-голям размер)

По време на сесията индексите отвъд океана продължиха да осцилират около нулата с голяма амплитуда и когато няколко часа по-късно Dow Jones отново стана положителен, причината за оптимизма бе обяснена със скока на петрола, който поскъпна с около 4$.

Ако си правим сметка да спечелим пари, четейки новини, едва ли ще успеем след като те ни обясняват поведението на пазара постфактум.

Ние, вълновите анализатори имаме далеч по-добър метод за анализ. Нарича се Вълнова теория на Елиът

Фигура 3 показва позициите, които отаврях през последните дни. Всички те са открити заради пет вълни надолу и три вълни нагоре.

Графика 3
(кликни на графиката за по-голям размер)

Всяка позиция се открива в края на една корекция и независимо, че и ние вълновите анализатори не знаем със сигурност дали ще последва още спад, имаме повод да откриваме къси позиции. Стоповете вече са преместени така, че да бъдат на съвсем малка загуба.

Такава беше ситуацията до средата на сесията. След като цената направи своето пропадане като от учебник, съгласно вълновата теория, последва твърде голямо покачване за да задържа всички позиции. Така една част от тях бяха приключени докато бяха все още на някаква печалба. Идеята в такъв случай е при неблагоприятно развитие да бъдат закрити част от позициите, за да може все пак да се минимизира риска. Тези, които биват запазени ще предложат по-малка печлба в последствие, но все пак са открити при висока надеждност и нисък риск.

Независимо от намалялата яснота в края на вчерашната сесия мога направя прогноза, че докато индексът S&P500, където са моите позиции, се намира под 1080 пункта, шансовете за това тренда да се е преобърнал надолу са изключително големи. Преследваният таргет ще бъде за няколкостотин пункта пропадане. Следователно, риск от само няколко пункта е напълно оправдан.

Home Traders предупреждава: Новините са предназначени за онази част от населението, която иска да се информира за това, което вече се е случило. Всеки, който желае да се научи да предвижда БЪДЕЩИ ПРОЦЕСИ, се нуждае от познания в областта на техническия анализ и Вълновата теория на Елиът.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.


Share

Коментарите са забранени.