Ако е триъгълник е време за скорошно покачване

През изминалата седмица ситуацията при EUR/USD продължи да се развива като консолидация, която вече отговаря на критериите да бъде триъгълник. Малките графики не помагат да оценим дали още първите часове на понеделник ще подадат сигнали за дълги позиции. Докато цената се намира в рамките на формацията може да се допусне тест на по-ниски нива около долната линия на триъгълника. За да продължим да приемаме консолидацията за точно тази фигура е важно цената да не пробие под вълна С, където се намира лилавата подкрепа. Именно затова всеки, който открие дълга позиция е важно да постави стопа си под С вълната.

Фигура 1

Всяко ниво между текущото и лилавата подкрепа може да бъде точка на обращане и възобновяване на възходящ тренд. Именно поради тази причина е добре всеки, който е бичи ориентиран за тази валутна двойка да прецени според опита си и парите, които е готов да рискува дали да открие дълга позиция от текущо равнище или да чака евентуален спад доближаващ до лилавата подкрепа. Повтарям отново, най-надеждните стопове са там независимо от кое ниво бива купувано еврото.

Вълновата теория може да помогне да преценим къде ще има нискорисково място за откриване на дълга позиция, когато отидем на едноминутна или петминутна графика. АКО пазарът благоволи да нарисува ясна петица вълни нагоре и тройка вълни надолу на такава малка времева рамка ще имаме повод за дълга позиция, чийто стоп да бъде под дъното на петицата, която засега е само хипотетична.

Читателите на тези материали могат да получават редовно нашите анализи с прогнози за предстоящи движения при валути, фондови пазари, злато и сребро. За целта е нужно да се абонират за тази услуга. Така ще могат да се запознаят подробно с всички алтернативни сценарии.

Мнозина от хората, които вече изкараха модулите на обучение при нас вече са способни сами да откриват потенциалните сценарии и така по всяко време на денонощието имат ясна визия какви действия да предприемат.

За скептиците, които все още смятат, че техническия анализ и Вълновата теория не заслужават тяхното внимание, предлагаме безплатни семинари. На тях ние освен, че обясняваме какво представляват тези два метода за анализ, търгуваме пред всички с реални пари и истински сметки, за да се уверят в тяхната ефективност. Заповядайте да се уверите сами. Никъде на друго място в България няма да видите подобна демонстрация.

Изготвеният анализ има само прогнозен характер и може да бъде използван адекватно само от хора, които познават техническия анализ и Вълновата теория на Елиът. Също така те трябва да умеят да поемат рискове по време на своите действия и да поставят стопове. Психическата устойчивост също е задължителна, защото тези методи за анализ ограничават рисковете, но не ги елиминират. Съдържанието на публикацията не трябва да се тълкува като изрично или мълчаливо обещание или внушение, гарантиращи печалба. Изложените факти не трябва да се приемат за инвестиционен съвет и инвестиционни решения не следва да се формират единствено въз основа на тях. Читателите трябва да вземат самостоятелно решение относно това дали да инвестират или не в споменатите финансови инструменти. Търговията в съответствие с информацията от даден анализ, може да бъде много рискова и да доведе както до печалби, така и до загуби.

Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.