Обучението по трейдинг – с цена на диплома по финанси

На всяко едно обучение трябва да се гледа като на инвестиция, с която повишаваш своята квалификация. На пазара на труда тези умения са активът, който ти позволява да генерираш положителен поток на пари към себе си. Такива поне са разбиранията в обществата, към които се присъединихме след края на социалистическата епоха.

По подобен начин гледат нашите западни братя и на обучението за търговия на световните финансови пазари. Наскоро в англоезичното интернет пространство четох следните разсъждения: За да постигнеш някаква финансова образователна степен са ти необходими 3, 4, а понякога и 5 години и това ти струва средно около 20 хиляди долара. Тази цена във време и пари не е изненада за никой и се смята за съвсем нормална. Когато обаче нещата се отнасят до търговията на финансовите пазари – пише авторът, – мнозина искат успехът да се случи сега и веднага.

На уменията за трейдинг също трябва да се гледа като на финансова квалификация. За нейното постигане всеки трябва да е готов да отдели няколко  години усилена работа и да разполага с достатъчна сума пари, които дори и да „похарчи” изцяло за своето обучение, това да не е фатално за неговия бюджет. Подобна цена за усвояването на професията трейдър също трябва да се приеме за нормална. Според чуждестранния автор, а и според моето мнение, умението да се търгува успешно на световните финансови пазари е по-ценно от всяко друго образователна степен. Максимумът, на който може да разчита всеки дипломиран финансист, е неговата заплата, докато печалбата на трейдъра е неограничена.

Стефан Трашлиев

форекс списание: trade4win magaZine

личен блог: myForex

Share

За Стефан Трашлиев

индивидуален трейдър на финансовите пазари, журналист популяризатор. Google

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.