НАКЪДЕ С EURUSD – ПЪРВО БИКОВЕ, ПОСЛЕ МЕЧКИ

Само от началото на месеца еврото поевтиня спрямо щатския долар с близо 5 процента и почти достигна дъното от м януари т.г. Това беше една от краткосрочните алтернативи, които разгледах в моя анализ за валутната двойка EURUSD от 02.05. Можем да считаме, че описаната там фигура „глава с рамене” е изпълнила своя таргет и в следващите дни най-вероятно ще наблюдаваме възходящо движение. Моите очаквания са поскъпването на EURUSD да се развие по един от два много вероятни сценария.

1. Единият е покачването да достигне отдолу вратната линия на горепосочената фигура (на нива около 1,31), която да се яви като едно ниво на съпротива, след което цената да тръгне отново надолу и да продължи под предишното дъно (с черна линия на снимката).

2. Равностоен на този вариант е покачването да пробие вратната линия и да продължи още. То може да достигне до около 1,3485, което е нивото на върха от края на февруари (с червена линия на снимката), но може и да го надхвърли.

Малко по-голям превес, според мен, има вариант 2. Не искаме, а и не можем да отнемем правото на пазара да изпълни някакъв друг сценарий, но по мое мнение до края на този месец бичите настроения са с по-голяма вероятност.

Все пак, след приключване на очакваното възходящо движение, в дългосрочен план оставам повече привърженик на мечия сценарий и още поевтиняване на еврото под нивата от 1,26.

Стефан Трашлиев – индивидуален трейдър

блог: http://my4ex.wordpress.com/

Share

За Стефан Трашлиев

индивидуален трейдър на финансовите пазари, журналист популяризатор. Google

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.