КОМФОРТ И В ЕЖЕДНЕВИЕТО, И НА ФОРЕКС ПАЗАРА

Не обичам да съм в масовката. Когато ходим на почивка, на шопинг, на ресторант или където и да е, винаги се насочваме там, където не е толкова пренаселено. Това ни доставя повече комфорт, защото си спестяваме шума, врявата и блъсканицата.

Човек навсякъде носи привичките със себе си и за съжаление тези ми качества се проявяват и в моя трейдинг. Оказва се обаче, че не е добър подход да си встрани от масовката на форекс пазара. Установил съм, че на борсата цената се движи като тълпата и в желанието си да я избегна много дълго време аз играех наопаки.

Отлично знам, че правилният начин за търговия на форекс пазара е да следваш тенденцията. Настроенията може да са по-силни, може и да са по-слаби, но така или иначе за определен период от време те са доминиращи на пазара и цената се подчинява на тях. Многократно и многократно съм се улавял, че независимо от знанието си какво трябва да правя, аз упорито и упорито правех точно обратното. Тук обаче това не ми носи комфорт, а напротив – загуби, яд и дисхармония със себе си.

Считам Том Хугард за един от моите учители в трейдинга и за решаването на този свой проблем аз се ползвам от неговите съвети. Ето какво казва Том в своето интервю за българското форекс списание trade4win magaZine: „Техническият анализ е нещо чудесно, той ни помага да се ориентираме на пазара, но считам, че без правилен начин на мислене няма да можем да печелим системно.”

Тъй като моята цел е да остана трайно на форекс пазара, разбрах, че трябва да положа огромни усилия и да променя начина си мислене. Оказва се, това не е толкова лесно, колкото изглежда, защото в живота искам да си остана встрани от масовката, а в трейдинга да вървя в крак с нея. Макар такова поведение да изглежда шизофренично, това е единственият начин да имам комфорт и в ежедневието и на пазара.

Стефан Трашлиев

форекс списание: trade4win magaZine

личен блог: myForex

Share

За Стефан Трашлиев

индивидуален трейдър на финансовите пазари, журналист популяризатор. Google

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.